Tudta Ön?

A nem használt szoftver likviditást produkál

Egy új felmérés, melynek témája a „helytelen licenszálás“ volt, riasztó képet fest: a vállalatok túlságosan optimistán tervezik a licencek mennyiségét, a szükséges mennyiségen felül, annak ellenére, hogy egy helyesen megválasztott partnerrel optimálissá lehet tenni a licenckiadásokat.
A szakértők becslése szerint az európai vállalatok csupán harmadánál licenceznek helyesen. A “Software-Initiative Deutschland eV” felmérés szerint csupán a vállalatok 14 százaléka becsüli meg helyesen a szükséges licencek számát; a válaszadók nagy része több, és magasabb verziószámú licencet vásárolt a valóban szükségesnél. A száz megkérdezett IT-topmenedzser nagyobb része gondolta úgy, hogy vállalata helyesen licencezett.

Az IT-specialisták rossz becslése is megmutatja, milyen kis mértékben veszik figyelembe a likviditást a licencek terén, elsősorban azért, mert kevéssé ismerik a software brokerage intézményét (licenckereskedelem a nemzetközi licencpiacon). A licenc ugyanúgy tulajdon, mint minden más, amit el kell adni, ha már nincs rá szükség. Vannak cégek, melyek ezzel tisztában vannak, viszont sok vállalat sajnos még egyáltalán nem szentel figyelmet ennek.

A Licence Professional, mely a nem használt szoftverek kereskedelmére specializálódott, támogatja a vállalatokat ebben a folyamatban. Azzal, hogy eladja az adott vállalatok nem szükséges licenceit, növeli a likviditásukat, méghozzá gyorsan, és minimális erőbefektetéssel.
A másik nagy probléma az aluldimenzionált licencezés. Ha hiányoznak a licencek, az kellemetlen következményekkel járhat. A szabad licencek vásárlása azonban olcsó: a Licence Professional olyan olcsó licenceket kínál, melyek akár 50 százalékkal olcsóbbak lehetnek, mint az újak. A „szabad“ vagy a „nem használt“ kifejezések nem azt jelentik, hogy az adott licenc nem minőségi. Tekintettel arra, hogy a szoftvert nem használják el, pontosan olyan minőségű, mint egy új, nem telepített szoftver. Az IT-projekteket, illetve a vállalat más területeinek projektjeit ráadásul a nem szükséges licencek eladásával refinanszírozhatjuk is,.
A nem használt licencek előnyei különösen akkor kerülhetnek előtérbe, ha a vállalat a homogén szoftverkörnyezetet részesíti előnyben. A Licence Professional-nak köszönhetően a cégek a régebbi szoftverek verzióihoz is hozzájuthatnak, melyeket már kipróbáltak, és beváltak, ám már nem kaphatóak a szoftvergyártók viszonteladóinál, mivel ők csak a szoftverek legújabb verzióit kínálják.

Miért kellene kompromisszumot kötnie, ha ez nem szükséges?
Feltétlenül csak a szoftver aktuális változatát vásárolja meg? Vagy csökkentse az IT-kiadásokat?
Sok CIO találkozik ezzel a kérdéssel, mikor a vállalat szükséges szoftverparkját méri fel és értékeli.
Mostantól egyértelmű a válasz: határozza meg szükségleteit és annak alapján csökkentse kiadásait. Hogyan?
Gondolat: A szoftver nem „használódik el“, így ideális a továbbértékesítésre.
Alkalmazás: Használt szoftver vásárlásával és a saját, nem használt licencek értékesítésével tökéletesen kihasználja a licencpiac megtakarítási potenciálját. Emellett optimalizálja a vállalati licencportfóliót is.
Cél: A licencpiac révén lebonyolított beszerzés értéket teremt, melyben a licenceket az igények szerint vásárolja meg, és rekapitalizálja a már nem használt licenceket.
Előnyök: A szoftvervásárlásnál 30-50 százalékot takaríthat meg azzal szemben, ha a szoftverek új változatát szerzi be. Ezen felül refinanszírozhatja szoftverigényeit azzal, hogy eladja nem használt licenceit. Így elkerülheti a „patchwork-infrastruktúrát“, mely nem homogén szoftverkörnyezettel rendelkezik. Ezzel emelkedhet vállalata hatékonysága és produktivitása.
Átláthatóság minden szinten.
Ha a Licence Professional mellett dönt, a maximális átláthatóságot választja:
A professzionális licenc-átruházás komplex információk alapján történik, a folyamatba bekapcsolódik minden érdekelt fél. A Licence Professional csak akkor bonyolíthat le megbízható licenc-átruházást, ha ismeri az eladót és a vevőt, és átlátja teljes licenctörténetüket, illetve licencjogaikat. Ehhez elengedhetetlenül szükséges egy bevált licenc-know-how, ami a Licence Professional szakembereinek rendelkezésére áll.
Jó tudni: a Licence Professional a szoftvergyártóktól függetlenül működik, és az eladók, valamint a vevők érdekeit szem előtt tartva dolgozik. Ez az objektív tanácsadás garanciája, mely optimális megoldást kínál az ügyfeleknek, és ideális esetben lehetőséget teremt a megtakarítások maximalizálására. A piacon rengeteg nem használt szoftverlicenc-forrás van – sok cég más szoftververziókra állt át, összeolvadt, restrukturalizációs lépéseket tett, vagy fizetésképtelenné vált. Más cégek természetesen már élnek a software brokerage előnyeivel.
Ön is egy közülük?

//UPRAVENO adwords code